Un bicchiere di vino Ornellaia grazie!

 

Inför släppet av nya årgångar på Systembolaget av viner från Ornellaia i Toscana/Italien den 4:e november var deras Chefsvinmakare, Alex Heinz på besök i Stockholm för en presslunch.

Det har blivit en tradition att den lunchen hålls hos oss på Den Gyldene Freden vilket vi tycker är mycket trevligt då vi själva gillar vinerna.På vår vinlista finns flertalet äldre årgångar av dessa viner

För tillfället kan vi erbjuda följande årgångar av Ornellaia.
2007, 2008, 2009 & 2010 och av vinet Le Serre Nuove har vi några lådor kvar av årgången 2013. Dessa två viner samt det vita vinet, Poggio alle Gazze som görs av druvorna Sauvignon Blanc, Viognier, Vermentino & Verdicchio kommer finnas till specialpriser under november månad.

Förutom de 2 ovan nämnda röda vinerna som är gjorda av Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc & Petit Verdot har vi även vingårdens basvin, Le Volte, utsett till årets vin av svenska vinjournalister!! Detta vin är gjort av den klassiska druvan i Toscana, Sangiovese uppblandat med Cabernet Sauvignon & Merlot. Le Volte erbjuds både på glas, helflaska samt magnumflaska medans övriga röda viner erbjuds på helflaskor.

Le Volte kostar 125:- / glas, Poggio alle Gazze kostar 155:- för ett glas respektive 715:- för en flaska, som om inte det vore bra nog kan man köpa en flaska Ornellaia från 1750:-

Passa på innan vi korkar upp de återstående flaskorna till någon annan gäst. Välkomna in i värmen från höstmörkret som lägger sig över Gamla Stan.

Saluti!