bakgrund_nobell.jpg
 
 

Nobelpaket


Att Den Gyldene Freden är en av Sveriges äldsta restauranger känner många till men låt oss se på krogens historia och miljö. Låt oss lära känna människorna som skapat dess historia och händelser längs vägen som satt sin prägel. Att detta är Svenska Akademiens stamlokus och att de är ägare av fastigheten ger stället en extra tyngd men vad gör egentligen Svenska Akademien? Vilka är de, varför finns institutionen och varför är det just de som delar ut Nobels Litteraturpris? Vi börjar kvällen med ett besök på Nobelmuseet, tittar sedan närmare på Gamla stans gränder och byggnader innan vi avslutar med Den Gyldene Fredens historia och en välsmakande trerättersmiddag i den anrika restaurangen.

Om paketet
Paketet erbjuds tisdag till lördag året runt för grupper om 6-60 personer.
Gemensam guidning för mindre sällskap upp till 30 personer. Önskas en privat guide tillkommer 900 kr (1125 kr inklusive moms) om ni är färre än 10 personer.

Guidningen kan komma att ske på engelska om det finns önskemål om det i gruppen. Är ni 15 personer eller fler förbokas er dryck till middagen.

Tider
Kl.16.00 Er guide möter upp utanför Nobelmuseet (Stortorget 2, Gamla stan) och ger er en visning av museet innan färden går vidare genom Gamla stans gränder.
Kl. 17.45 Välkommen in i värmen på Den Gyldene Freden för en fängslande historia och trerätters middag.

Datum:  6 okt - 23 nov
Pris 908:- ( 799:-ex moms )

Meny

Rådjurspaté med jordärtskockskräm, syltad apelsin & svarta vinbär samt surdegsflarn & Västerbottensost
Roe deer paté with Jerusalem artichoke crème, pickled orange & blackcurrants, served with sourdough croutons & Swedish cheese

Pannstekt lax med höstgrönsaker, forellrom, örter & Champagnesås
Pan fried salmon with autumn vegetables, trout roe, herbs & Champagne sauce

"Änglamat", drömmar, citronmaränger, lingon, vaniljglass, vispad grädde & kolasås
Vanilla ice cream with lemon meringues, lingonberries, whipped cream & caramel sauce


Välkommen in med din förfrågan!
08- 24 97 60
kontakt@gyldenefreden.se


*Vi förbehåller oss rätten att ändra i menyn med kort varsel beroende på råvarornas tillgänglighet. Har ni synpunkter eller önskemål utöver dessa menyer så ska vi självklart försöka att bemöta dem i möjligaste mån.