Menyer


På Den Gyldene Freden serverar vi traditionell husmanskost i modern tappning. Det har varit konceptet sedan starten. Husmanskost är enkla men rustika rätter av vardagskaraktär med ursprung i den svenska landsbygden. Vi anpassar alltid menyn efter säsongens skiftningar och ser ett stort värde i att bevara de traditionella svenska smakerna; sött, surt och salt. Vår mat ska vara god, ren och rättvis, med visad hänsyn och respekt för råvaror, ursprung och det hantverk som ligger bakom maten.

 
 
 
 
 
 
 

DAGENS LUNCH

135: -

Serveras måndag - fredag kl. 11:30 - 17:00

MÅNDAG

Abonnerat

TISDAG

Högtempererad fläskkarré med äpplen & rotfrukter.

Pocherad torsk med blomkål & valnötter.

ONSDAG

Lamm i dillsås.

Stekt ört -& vitlöksströmming med potatispuré.

TORSDAG

Kålpudding med rårörda lingon.

Stekt sej med stuvad spetskål & kapris-mandelvinägrett.

FREDAG

Luffarbiff med bearnaisesås, brytbönor & friterad potatis.

Stekt spättafilé med citron & brynt smör

FREDENS LUNCH

265: -

S.O.S med Västerbottensost & kokt potatis.

&

Dagens rätt

DRYCK

Lättöl, Pripps Blå                                                 27: -

Mineralvatten                                                      22: -

Ett glas Champagne                                          99: -

Mellanöl på fat, Carlsberg Hof                    54: -

FÖRRÄTTER

 

 

S.O.S                                                             165:/205:-  Sill & strömming,serveras med kokt potatis & Västerbottensost.             

GOUIKE SOUVAS                                              130:- Med rökt potatis-blomkålskräm.

LITEN RÄKSALLAD                                            125:-Västerbottensost, pepparrotsmajonnäs & bönor.

 

VARMRÄTTER

 

MÖRBAKAD MOROT                                  160:- Med västerbottensost, krassemajonnäs & hasselnötter.  

RÄKSALLAD                                                           170: -Med ägg, dinkel, rostad selleri & citronkräm.

 FISK-& SKALDJURSGRYTA                     160: -Serveras med aioli & krutonger.

KÖTTBULLAR                                                   180: -Med pressgurka, lingon, gräddsås & len potatispuré.

 

EFTERRÄTTER

 

VARM ÄPPLEPAJ                                                75: -  med vaniljsås.

CRÈME BRULÉE                                               75:-

 

HUSETS CHOKLADTRYFFEL                   30: -/st

                                                                            KAKOR                                                               15: -/st